Antena 3 CNN Actualitate Cultură Eduard Khil. Cine este Eduard Khil și de ce este sărbătorit de Google

Eduard Khil. Cine este Eduard Khil și de ce este sărbătorit de Google

Eduard Khil. Cine este Eduard Khil și de ce este sărbătorit de Google
04 Sep 2017   •   12:40

Eduard Khil. Google marchează astăzi 83 de ani de la nașterea lui Eduard Khil, baritonul rus născut în anii '40, cu un Google Doodle de-a dreptul spectaculuos. Născut în Rusia, dintre cele două războaie mondiale, Eduard Khil a devenit celebru pe scena lumii, pe finalul vieții sale. 

Eduard Khil, spus și Mr. Trololo

Eduard Khil. Artistul a devenit faimos în Occident după ce cântecul său „I Am So Happy to Finally Be Back Home", înregistrat în urmă cu 50 de ani a devenit hit pe internet în 2010. Melodia nu are versuri, ci doar vocalize, Eduard Khil fiind poreclit „Mr. Trololo”.

Eduard Khil. De asemenea, Eduard Khil a fost primul care a cântat "Where the Motherland Begins", cântec interpretat și de Vladimir Putin la pian, în anul 20120, pe vremea când acesta era premier și participa la un eveniment caritabil.

Eduard Khil. Google sărbătorește 83 de ani de la nașterea baritonului rus Eduard Khil cu un Google Doodle special. Eduard Khil. Paradoxal, acesta a devenit o senzație internațională abia la bătrânețe.

Eduard Khil. Artistul cu o viață chinuită

Eduard Khil. Născut pe 4 septembrie 1934, la Smolensk, în Rusia, Eduard Khil a fost distins cu premiul Artist al Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice. Eduard Khil a avut parte de o copilărie grea, părinții săi despărțindu-se și fiind nevoit să locuiască doar cu mama sa. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, grădinița sa a fost bombardată, iar Eduard Khil a fost separat de mama sa și evacuat la Bekovo, acolo unde a locuit într-o casă de copii, privat de condiții elementare și de hrană. În ciuda acestui fapt, micul Eduard Khil obișnuia să cânte în fața soldaților. A revenit lângă mama sa, în 1943, după ce Smolensk a fost eliberat de sub armata nazistă și s-a mutat la Leningrad, acolo de a absolvit liceul. Eduard Khil a devenit treptat o voce apreciată în URSS, dar și în afară, făcând turnee în peste 80 de țări.

Eduard Khil. Momentul în care cariera muzicală a pălit

Cariera sa muzicală a intrat într-un con de umbră în anii '90, ajungând să lucreze într-o cafenea din Paris, acolo unde cânta cabaret.

Eduard Khil. După ce renunță la cariera de cântăreț, Khil intră într-o perioadă de obscuritate care îi va caracteriza ultimii ani din viață. În 2010, Khil devine star internațional cu melodia „Trololo” care se propagă cu rapiditate printre fanii YouTube, devenind un meme. Clipul încărcat pe faimosul site este o versiune vocalizată a melodiei „Sunt foarte bucuros că in cele din urmă mă întorc acasă", realizat in 1976.

Eduard Khil. O iubire de-o viață

Eduard Khil și-a cunoscut iubirea vieții în 1958, în timpul unei turneu și a rămas căsătorit cu ea până la moartea sa, în 2012.

Eduard Khil a murit în iunie 2012, într-un spital din Sankt Petersburg, după ce în primăvară suferise un atac cerebral. Avea 77 de ani și o Rusie întreagă care-l regreta.

×
Subiecte în articol: Google Doodle muzica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close