Antena 3 CNN Actualitate Cultură Eliade în regia lui Coppola, premieră la Roma

Eliade în regia lui Coppola, premieră la Roma

Eliade în regia lui Coppola, premieră la Roma
11 Mai 2007   •   16:38

Cu Tim Roth în rolul unui profesor român în vârstă de 70 de ani pe care aparenta sa imortalitate îl transformă într-o ţintă pentru nazişti, ?Tinereţe fără tinereţe? este primul lungmetraj regizat de Coppola în ultimii zece ani. Filmul este inspirat din opera lui Mircea Eliade şi îi mai are în distribuţie pe Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, Alexandra Pirici şi Marcel Iureş. Matt Damon are o scurtă apariţie.

?Tinereţe fără tinereţe?, un film independent care a costat 5 milioane de dolari, a fost realizat cu o echipă formată preponderent din români. Celebrul compozitor Osvaldo Golijov semnează muzica iar pentru montaj Coppola a lucrat cu un vechi colaborator, Walter Murch, care s-a întors recent la Bucureşti pentru a susţine un workshop în cadrul Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediumetraj NexT.

Festivalul de Film de la Roma, care a debutat anul trecut ca un concurent serios pentru veterana Mostra de la Veneţia, va avea loc între 18 şi 27 octombrie. Sony Pictures Classics va lansa filmul lui Coppola în Statele Unite şi Canada la începutul lunii decembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close