Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţie care înfăţişa mai mulţi preşedinţi în costume haioase, interzisă la cererea autorităţilor venezuelene (VIDEO)

Expoziţie care înfăţişa mai mulţi preşedinţi în costume haioase, interzisă la cererea autorităţilor venezuelene (VIDEO)

Expoziţie care înfăţişa mai mulţi preşedinţi în costume haioase, interzisă la cererea autorităţilor venezuelene (VIDEO)
Sursa foto: figurine
26 Aug 2009   •   20:30

Figurine înfâţişându-l pe preşedintele american Barack Obama în costum de Moş Crăciun, pe George W Bush în varianta Superman sau pe preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, în costum roşu de supererou. Asta ar fi putut admira oamenii în cadrul unei expoziţii inedite în Columbia. Evenimentul a fost însă anulat, la cererea autorităţilor din Venezuela, care au considerat iniţiativa o jignire.

Expoziţia de artă, intitulată "Halloween", urma să prezinte personalităţi politice dar şi vedete, în costume care mai de care mai haioase.

Se pare însă că reprezentanţii Ambasadei Venezuelei din Bogota au făcut presiuni asupra autorităţilor columbiene, ca să anuleze expoziţia de artă. Asta pentru că pe invitaţiile la eveniment artistul a vrut să folosească o imagine a lui Hugo Chavez, costumat într-un supererou faimos în America Latină: aşa numita lăcustă roşie.

?Când au aflat despre acest lucru, mi-au spus că expoziţia trebuie anulată, pentru că o consideră nerespectuoasă la adresa preşedintului venezuelean Hugo Chavez. De fapt, mi-au spus că expoziţia va fi anulată la cererea Ambasadei Venezuelei, care o consideră o jignire la adresa preşedintelui? a declarat artistul presei.

Printre celelalte personalităţi prezentate de el se numără preşedintele american Barack Obama în costum de Moş Crăciun, fostul preşedinte american George W. Bush înfăţişându-l pe Superman, sau regretatul Michael Jackson, într-un costum reprezentând un schelet. Preşedintele Columbiei, al Ecuadorului, dar şi teroristul Osama Bin Laden au fost şi ei aleşi de artist şi ?îmbrăcaţi? în costume năstruşnice.

Reprezentanţii centrului care urma să găzduiască expoziţia nu au dat nicio explicaţie referitoare la motivele deciziei de a anula evenimentul.



Antena 3

×
Subiecte în articol: presedinti Venezuela
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close