Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Filmului European. Ediţia a XI-a

Festivalul Filmului European. Ediţia a XI-a

Festivalul Filmului European. Ediţia a XI-a
26 Apr 2007   •   21:39

Festivalul Filmului European, ajuns la a XI-a ediţie, se va desfăşura în luna mai în cinci oraşe din România - Bucureşti, Craiova, Timişoara, Sibiu şi Iaşi - şi aduce în peisajul cultural al lunii mai 'diversitatea cinematografică şi gastronomică', elemente definitorii ale multiculturalităţii continentului european. În acest an, manifestarea este organizată, cu prilejul marcării Zilei Europei, de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul Cultural Român şi Uniunea Cineaştilor din România, având sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale statelor membre ale Uniunii Europene şi al unor instituţii de cultură din Bucureşti.

Actuala ediţie vine cu mai multe noutăţi. Festivalul a fost structurat pe diverse secţiuni, incluzând un festival culinar, ateliere pentru cineaşti, muzică, evenimente speciale şi întâlniri cu regizori. O altă noutate ţine de proiecţii în aer liber. La Bucureşti, festivalul se va desfăşura, între 3 şi 13 mai, la Cinema Studio, la Muzeul Ţăranului Român, la Sala Palatului şi la E-Uranus - un nou spaţiu de divertisment, neconvenţional, considerat o adevărată 'platformă culturală' pentru întreaga familie. Au fost selecţionate 46 de filme din 24 de ţări, dintre care nouă producţii au subiecte referitoare la arta culinară, constituind secţiunea 'Food films' a festivalului.

Cea de a doua secţiune specială o reprezintă filmele scurte, realizate de elevi de liceu, în competiţia 'Europa la liceu', care anul trecut a avut mare succes. În cadrul festivalului va fi prezentată mişcarea 'Slow Food', pentru promovarea produselor culinare tradiţionale şi a unui stil de viaţă echilibrat. La Craiova, proiecţiile vor avea loc în perioada 11-13 mai, la Timişoara - 16-18 mai, la Sibiu - 17-20 mai, aici urmând să fie prezentate filme în Piaţa Mare a oraşului, la Iaşi - 22-24 mai. Organizatorii susţin că ediţia din acest an se distinge printr-un record absolut de filme şi ţări participante.

Rompres

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close