Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul TIFF a debutat cu filmul ?Amintiri din Epoca de Aur? de Cristian Mungiu

Festivalul TIFF a debutat cu filmul ?Amintiri din Epoca de Aur? de Cristian Mungiu

Festivalul TIFF a debutat cu filmul ?Amintiri din Epoca de Aur? de Cristian Mungiu
Sursa foto: TIFF
30 Mai 2009   •   10:20

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania a debutat vineri seară la Cluj-Napoca. Timp de zece zile clujenii vor putea urmări sute de filme ce vor fi proiectate în mai multe locaţii din oraş. Festivalul a debutat cu filmul ?Amintiri din Epoca de Aur", scris şi regizat de Cristian Mungiu, câstigătorul de anul trecut al Festivalului de la Cannes. Lungmetrajul a fost proiectat pentru prima dată în acest an la Cannes şi a primit aprecieri favorabile din partea criticilor.

Filmul este alcătuit din şase părţi şi prezintă mai multe "povestiri" din perioada comunistă. ?Îmi face placere că de fiecare dată când am ceva nou încep la Cluj. Data trecută au leşinat în sală 10 persoane dacă măcar o persoană va leşina de râs în această seară voi fi mulţumit. Sper ca oamenii să râdă să zâmbească. E vorba de toate acele amintiri pe care filmul ţi le provoacă?, a spus regizorul.

Festivalul se va încheia pe 6 iunie, iar în cadrul galei de închidere, Claudia Cardinale şi Florin Piersic vor fi distinşi cu premiul pentru întreaga carieră. De altfel cei doi mari actori sunt şi invitaţii de onoare ai TIFF.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close