Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul lui Mungiu elogiat în New York Times

Filmul lui Mungiu elogiat în New York Times

Filmul lui Mungiu elogiat în New York Times
19 Mai 2007   •   15:59

Numărul de vineri a cotidianului New York Times a publicat două articole elogioase la adresa filmului regizorului Cristian Mungiu ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile?, prezentat în competiţia oficială a celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de la Cannes. Institutul Cultural Român de la New York anunţă că filmul marchează o ?descoperire? pentru criticul de cinema A.O. Scott, care apreciază în articolul său: ?Neiertator şi generos în acelaşi timp, curgând în cadrele lungi şi dense ce par a fi tipice noului cinema românesc, filmul surprinde degradarea decenţei umane în comunism?.

?Începând cu 2005, când publicul de la Cannes a fost bulversat de ?Moartea domnului Lăzărescu? al lui Cristi Puiu, Cannes a găzduit o serie de filme româneşti dure, puternice şi pline de un umor negru, aparţinând unor regizori care, ajutaţi de remarcabili actori, aleg să confrunte în filmele lor dificultăţile prezentului şi brutalităţile trecutului?, scrie criticul american.

În cel de-al doilea articol se menţionează părerea criticilor de cinema, care susţin că filmul lui Mungiu are şanse la Premiul ?Palme d'Or?.

Rompres

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close