Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul lui Nemescu a fost selecţionat la Cannes

Filmul lui Nemescu a fost selecţionat la Cannes

Filmul lui Nemescu a fost selecţionat la Cannes
18 Apr 2007   •   10:02
"California Dreaming", lungmetrajul de debut al regretatului regizor Cristian Nemescu, a fost selecţionat în secţiunea "Un Certain Regard" la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, ce va avea loc între 16 şi 27 mai, au declarat surse din cinematografie pentru Mediafax. Filmul, bazat pe un scenariu de Cristian Nemescu şi Tudor Voican şi avându-l într-un rol principal pe Armand Assante, a pornit de la o întâmplare reală.

În 1999, în timpul conflictului din Kosovo, un tren care transporta echipament militar american a fost oprit lângă Craiova de un şef de gară excesiv de zelos, pe motiv că nu avea toate actele, ci doar aprobarea verbală a guvernului român. Deşi era o situaţie excepţională, birocraţia românească a reuşit să întârzie transportul cu o zi şi jumătate şi, culmea ironiei, povestea s-a repetat la întoarcere. Evenimentele reale au fost doar punctul de plecare al scenariului.

Armand Assante interpretează rolul căpitanului Jones, a cărui misiune este să amplaseze un radar NATO la graniţa României cu Serbia. Din distribuţie mai fac parte Jamie Elman ("CSI: NY", "Dispăruţi fără urmă"), Maria Dinulescu, Răzvan Vasilescu, Ion Sapdaru, Andi Vasluianu, Gabriel Spahiu, Alex Mărgineanu, Alexandru Drăgoi, Cătălina Mustaţă, Diana Dumbravă şi alţii. În august 2006, când Cristian Nemescu şi sunetistul Andrei Toncu şi-au pierdut viaţa, filmul se afla în post-producţie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close