Antena 3 CNN Actualitate Cultură Final de carieră. Tenorul spaniol Jose Carreras şi-a anunţat retragerea de pe scenă

Final de carieră. Tenorul spaniol Jose Carreras şi-a anunţat retragerea de pe scenă

Final de carieră. Tenorul spaniol Jose Carreras şi-a anunţat retragerea de pe scenă
Sursa foto: Carreras
08 Mai 2009   •   12:32

Tenorul spaniol Jose Carreras şi-a anunţat retragerea de pe scena lirică. Fost membru al grupului "Cei trei tenori", alături de compatriotul său Placido Domingo şi de italianul Luciano Pavarotti acesta a acordat un interviu publicaţiei britanice The Times.

În vârstă de 62 de ani, Carreras susţine că nu mai poate face faţă programului extenuant pe care îl implică implică rolurile de operă.

"În ceea ce priveşte spectacolele de operă, cariera mea s-a încheiat", a spus Carreras. "Dacă pot să susţin recitaluri, adaptând repertoriul nevoilor mele, atunci nu e nicio problemă, va fi suficient", a adăugat tenorul spaniol.

După retragerea lui Carreras, Placido Domingo rămâne singurul membru activ din celebrul trio de tenori. Luciano Pavarotti a murit în septembrie 2007, din cauza unui cancer la pancreas.

Referitor la activitatea sa alături de Luciano Pavarotti şi Placido Domingo, Carreras a spus: "Eram, fără să fim pretenţioşi, cei mai cunoscuţi tenori ai acelor vremuri".

Jose Carreras s-a născut în Catalonia, Spania. Cariera sa a fost una impresionantă, cuprinzând peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii. Carreras a lansat nu mai puţin de 150 de înregistrări. De-a lungul timpului, tenorul a fost premiat cu numeroase discuri de aur şi platină.

Celebrul tenor a vizitat de mai multe ori România. Cel mai recent concert în ţara noastră a avut loc în octombrie 2008, la Sala Palatului din Bucureşti.



Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close