Antena 3 Actualitate Cultură Gabriel Bebeșelea aduce "Burghezul gentilom" pe scena Ateneului Român

Gabriel Bebeșelea aduce "Burghezul gentilom" pe scena Ateneului Român

de Alin Tarnovschi    |    08 Iun 2021   •   15:28
Gabriel Bebeșelea aduce "Burghezul gentilom" pe scena Ateneului Român

Dirijorul Gabriel Bebeşelea aduce "Burghezul gentilom" pe scena Ateneului Român, joi (10 iunie) şi vineri (11 iunie), începând cu ora 19.00.

Joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21.

Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss.

"Conceptul concertelor din 10 și 11 iunie e centrat pe una dintre cele mai cunoscute comedii din literatura mondială: Burghezul gentilom de Molière. Prima lucrare este suita din muzica originală de scenă compusă în 1670 de cel căruia îi datorăm invenția orchestrei moderne, compozitorul Regelui Soare - Jean-Baptiste Lully. Alături de Molière,  a realizat o mulțime de piese care au schimbat cursul teatrului, muzicii și al baletului, dar Burghezul gentilom rămâne perla colaborării dintre cei doi", apreciază dirijorul Gabriel Bebeșelea.

"A doua lucrare este inspirată din prima, purtând același titlu. De data aceasta, Lully și Molière  au servit ca sursa de inspirație pentru Richard Strauss și libretistul său, Hugo von Hofmannsthal, reușind nu doar să citeze din lucrarea originară, ci să realizeze o nouă paradigmă prin reinventarea piesei din perspectiva începutului de secol XX. Publicul bucureștean va avea ocazia să întâlnească Filarmonica “George Enescu” în două ipostaze extrem de inedite, mulate pe stilistica fiecărei lucrări în parte, scoțând în evidență virtuozitatea și versatilitatea renumitului ansamblu bucureștean, sub cupola Ateneului regăsindu-se acustica perfectă pentru ambele muzici, chiar dacă antagonismul stilistic e evident", subliniază Gabriel Bebeșelea.

Pentru noile concerte cu public programate până la finalul stagiunii, capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporție de 50%.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC

Joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, ora 19.00: Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"; Dirijor Gabriel Bebeşelea.

Program:

- Jean-Baptiste Lully - Selecțiuni din muzica la Burghezul gentilom de Molière;

- Richard Strauss - Suita Burghezul gentilom.

Prețurile biletelor sunt: Categoria I: 110 Categoria II: 100 lei.

Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituției. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19,  sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Biletele se pot procura astfel:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea „Calendar“.

Cine este dirijorul Gabriel Bebeşelea

Gabriel Bebeșelea este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu" începând cu stagiunea 2020/21, precum și Director Muzical și Dirijor Principal al Orchestrei Filarmonicii Macedoniei.

În afară de acestea, Bebeșelea își continuă activitatea ca Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat “Transilvania” Cluj-Napoca, titlu pe care îl deține din anul 2016.

Pe lângă aceste poziții, Gabriel Bebeșelea este invitat al unor orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Barcelona Symphony Orchestra (OBC), Orchestre Philharmonique de Marseille, Orchestre National de Lille, Singapore Symphony Orchestra, State Academic Symphony Orchestra of Russia “Evgeny Svetlanov", Orchestra Naţională Filarmonică Rusă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close