Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gheorghe Zamfir şi Teodora Enache cântă la Viena

Gheorghe Zamfir şi Teodora Enache cântă la Viena

Gheorghe Zamfir şi Teodora Enache cântă la Viena
14 Mai 2007   •   11:01

Naistul Gheorghe Zamfir va susţine luni, la Viena, în Catedrala Sf. Karol, un concert extraordinar, alături de Orchestra ?Sinfonia Bucureşti?. Evenimentul are loc în cadrul manifestării ?Sampling Bucharest - Zilele Bucureştiului la Viena?, care include, luni, şi concertul de jazz "Rădăcini" al cunoscutei interprete Teodora Enache, la Stadt Theater.

Organizatorii evenimentului susţin că prezenţa lui Gheorghe Zamfir în fruntea orchestrei ca solist este o garanţie a excelenţei muzicale, cu atât mai mult cu cât spaţiul în care va avea loc spectacolul este unul special.

Teodora Enache este considerată de criticii de specialitate din România şi de peste hotare marea voce de astăzi a jazz-ului românesc. A intrat în topul primelor 10 cântăreţe europene, publicat de ?Jazz Hot Magazine? - Paris.

Punctul de plecare pentru fiecare concert este 'Doina' românească, alături de gospel de blues şi de doina klezmer. În concertul de la Viena, alături de Teodora Enache evoluează Emy Drăgoi - acordeon, Puiu Pascu - pian, Oleksandr Beregovsky - percuţie şi Valentin Kornienco - contrabas.

Concertul de cameră are scopul de a stabili un contact direct între cultura românească şi cea austriacă. Vor fi interpretate alternativ lucrări muzicale: piesele româneşti vor fi, în mare parte, creaţii de inspiraţie folclorică, iar cele vieneze - pagini celebre aparţinând dinastiei Strauss.

În cadrul aceluişi eveniment vor fi expuse sculpturi din sticlă ale artistului plastic Ioan Nemţoi în curtea ansamblului Museums Quartier (Cartierul Muzeelor) din Viena iar luni va avea loc un spectacol special de slide-uri realizat de Dan Perjovschi.

Rompres

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close