Antena 3 CNN Actualitate Cultură Iluzii de vacanţă, sâmbătă la Reporter Special

Iluzii de vacanţă, sâmbătă la Reporter Special

Iluzii de vacanţă, sâmbătă la Reporter Special
Sursa foto: Reporter Special
22 Mai 2009   •   17:14

La 20 de ani de la revoluţie, România rămâne un El Dorado al afacerilor dubioase. Românii creduli sunt în continuare carne de tun pentru escrocii care-şi rotunjesc conturile cu milioane de euro. Ca şi cum nu ar fi învăţat nimic din ţepele Caritas, FNI sau Delfinul, oamenii de rând încă pot fi păcăliţi cu câteva filmuleţe şi fotografii frumos colorate.

Ne-a demonstrat asta firma Options International care promitea românilor naivi excursii în locuri exotice la preţ de chilipir. Afacerea se bazează pe manipularea clienţilor de la început până la sfârşit. E un montaj premeditat, periculos şi imposibil de curmat. Afacerea nu este nouă în România însă abia acum a căpătat proporţii.

Mai multe afaceri de acest gen au fost închise de-a lungul anilor de Garda Financiară, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului sau Poliţia economică, însă aceste firme sunt ca nişte balauri: cand le tai un cap, cresc alte şapte la loc. Toate acestea vor fi prezentate sâmbătă seară la Reporter Special, de la ora 22.05.

"Reporter Special" este emisiunea care prezintă imaginea României reale, difuzând materiale inedite şi abordând subiecte mai puţin dezbătute de mass media.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close