Antena 3 CNN Actualitate Cultură Începe Festivalul de Film de la Cannes

Începe Festivalul de Film de la Cannes

Începe Festivalul de Film de la Cannes
16 Mai 2007   •   19:46

Cea de-a 60-a ediţie a festivalului de la Cannes debutează miercuri seară. Trei români au şanse să fie premiaţi pentru filmele lor. Printre ei se află şi Cristian Mungiu, care concurează pentru trofeul cel mare. La Cannes, organizatorii au făcut ultimele pregătiri pentru ceremonia de deschidere. Covorul roşu a fost întins la intrarea în Palatul Festivalului, acolo unde îşi vor face apariţia vedete ca George Clooney, Brad Pitt, Angelina Jolie şi Leonardo di Caprio.

Iar camerele şi apartamentele hotelurilor de lux îşi aşteaptă faimoasa clientelă. În cele douăsprezce zile ale festivalului vor rula peste 100 de filme, din care 20 sunt înscrise în cursa pentru premiul cel mare. Printre favoriţii la Palme D'Or e şi Cristian Mungiu, cu filmul său ?Patru luni, trei săptămâni şi două zile?. Regizorul român concurează cu nume grele ale cinematografiei, Quentin Tarantino sau Emir Kusturica.

?California Dreaming?, ultimul film al lui Cristian Nemescu, va rula de asemenea la Cannes. Pelicula a fost înscrisă la ?Un Certain Regard?, secţiune la care în juriu se va afla şi regizorul Cristi Puiu. Un alt român, Cătălin Mitulescu, ar putea primi un premiu la secţiunea Atelier a festivalului, pentru proiectul filmului său ?Un balon în forma de inimă?. Festivalul de la Cannes se va încheia la 27 mai, o dată cu decernarea trofeului Palme D'Or.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close