Antena 3 CNN Actualitate Cultură J.D. Salinger dă în judecată autorul romanului "De veghe în lanul de secară, după 60 de ani"

J.D. Salinger dă în judecată autorul romanului "De veghe în lanul de secară, după 60 de ani"

J.D. Salinger dă în judecată autorul romanului "De veghe în lanul de secară, după 60 de ani"
Sursa foto: J.D. Salinger
02 Iun 2009   •   16:24

Scriitorul american J.D. Salinger a dat în judecată autorul unei continuări a romanului "De veghe în lanul de secară", scrie BBC News.

Avocatul lui Salinger susţine că publicarea cărţii încalcă legea drepturilor de autor şi că celebrul scriitor american ar fi ?jecmănit? în cazul în care romanul va fi publicat.

Acum în vârstă de 90 de ani, Salinger vrea ca publicarea cărţii "De veghe în lanul de secară, după 60 de ani" să fie împiedicată.

Numele autorului nu a fost făcut public, romanul fiind publicat sub pseudonimul John David California. Contactat de agenţia AP, scriitorul a refuzat să-şi dezvăluie numele, însă a ţinut să facă următoarele precizări: ?Procesul este o nebunie. Pentru mine, cartea este o poveste despre viaţa unui bătrân. Este o poveste de dragoste, o poveste despre un autor şi personajele lui?.

?Nu am vrut să-l supăr în nici un fel pe Salinger?, a mai spus scriitorul.

Cartea "De veghe în lanul de secară, după 60 de ani" ar urma să fie publicată în septembrie, de editura suedeză Nicotext. Reprezentanţii editurii nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Romanul "De veghe în lanul de secară", una dintre cele mai importante opere ale literaturii americane , a apărut în 1951. Romanul continuă să fie vândut anual în 250.000 de exemplare.

Salinger a refuzat în repetate rânduri să vândă industriei cinematografice drepturile de autor asupra romanului "De veghe în lanul de secară".

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close