Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucrare de un milion de euro, a lui Salvator Dali, expusă la Târgul de Arte Foarte Frumoase

Lucrare de un milion de euro, a lui Salvator Dali, expusă la Târgul de Arte Foarte Frumoase

Lucrare de un milion de euro, a lui Salvator Dali, expusă la Târgul de Arte Foarte Frumoase
18 Noi 2008   •   20:06

Dacă aveţi un loc liber în colecţia de artă puteţi să îl completaţi joi cu o o operă a lui Salvator Dali. Lucrarea "Cadran Solar" va fi expusa în cadrul Târgului de Arte Foarte Frumoase. Singura problemă ar putea fi preţul lucrarii, de un milion de euro.
Lucrarea "Cadran Solar" a fost realizată de Dali în 1966. A ieşit în lume prima dată la Paris iar apoi s-a plimbat prin mai multe colecţii personale. Ultimul proprietar a fost un italian care însă vrea să renunţe la ea şi a ales să o vândă printr-o fundaţie românească. În locul licitaţiei, fundaţia a ales o modalitate de vânzare mai puţin obişnuită.
"Este pentru prima dată când o piesă de Salvador Dali ajunge la Bucureşti. Ea va fi prezentă în cadrul Târgului de Arte Frumoase", a declarat Mihai Oroveanu Directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană.
Mai exact, de joi şi până duminică, lucrarea semnată Dali poate să fie văzută de oricine în timpul Festivalului de Arte Foarte Frumoase. Cine vrea să o şi cumpere le spune direct organizatorilor, demonstrează că are banii, oferă o sumă şi aşteaptă. Cine oferă cei mai mulţi bani până duminică îşi ia Dali-ul acasă. Atenţie, însă, preţul de pornire este de 820.000 de euro.
Târgul de la sala Dalles va fi deschis până duminică. Cei care nu îşi permit un Dali original vor putea totuşi să achiziţioneze tablouri ale unor artişti contemporani la preţuri variate. Cele mai ieftine tablouri vor costa 200 de euro.

Observator

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close