Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mâncare tradiţională la Muzeul Ţăranului Român

Mâncare tradiţională la Muzeul Ţăranului Român

Mâncare tradiţională la Muzeul Ţăranului Român
13 Mai 2007   •   11:34

A început bătălia împotriva mâncărurilor de tip fast-food. Opt producători tradiţionali şi-au expus produsele, în acest weekend, la Muzeul Ţăranului Român, într-o expoziţie reunită sub conceptul de ?Slow Food?. Brânză de capră cu piper, păstrăv afumat în cetină sau dulceaţă din fructe de pădure, ca la mama acasă, sunt doar câteva dintre produsele ce au putut fi gustate de bucureşteni. Lumea s-a înghesuit să guste din şunculiţa afumată şi din cârnaţii tradiţionali. A fost greu să aleagă aşa că... mulţi au cumpărat câte puţin din fiecare produs.

Bucătăria românească este impecabilă. ?Slow food? înseamnă să găteşti în timp ce respecţi reţeta fără conservanţi, îndulcitori şi înlocuitori. Indiferent dacă este vorba de un bulz ardelenesc sau de o dulceaţă parfumată producătorii spun că fiecare mâncare are micul ei secret.

Sâmbătă, căldura le-a dat bătai de cap organizatorilor care au fost nevoiţi să închidă expoziţia pentru câteva ore, la prânz, pentru a pune produsele la frigider. Cei care vor să guste o brânză bună sau să mănânce un păstrăv afumat o pot face, însă, şi duminică.

Observator

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close