Antena 3 CNN Actualitate Cultură Michael Jackson, omagiat în oraşul său natal

Michael Jackson, omagiat în oraşul său natal

Michael Jackson, omagiat în oraşul său natal
Sursa foto: Gary, Indiana
11 Iul 2009   •   12:18

În oraşul natal al lui Michael Jackson, Gary, din statul Indiana, s-a încheiat, cu puţin timp în urmă, o ceremonie omagială în memoria regelui muzicii pop. Tatăl artistului, Joe Jackson, şi cunoscuţii pastori de culoare Al Sharpton şi Jesse Jackson au fost printre cei care au luat cuvântul la manifestarea desfăşurată în aer liber.

Copilăria lui Michael, care a locuit la Gary până la vârsta de 11 ani, a fost rememorată de foşti vecini şi profesori ai săi. Nemuritoarele cântece ale megastarului au fost interpretate de artişti din regiune. La ceremonie au asistat câteva mii de fani, unii veniţi de la mari distanţe.

Michael Jackson şi-a petrecut în Gary primii 11 ani de viaţă, până în 1969 când a cunoscut succesul alături de Jackson 5. La momentul respectiv, industria oţelului, pe care se baza comunitatea din Gary, şi în care era implicat şi tatăl lui Michael, a început să intre în declin. În anii următori oraşul a avut de înfruntat perioade grele de şomaj şi sărăcie, numărul infracţiunilor a crescut simţitor, iar populaţia s-a diminuat.

Michael Jackson s-a întors în oraşul natal în 2003. Atunci a ţinut un discurs, a cărui înregistrare a fost difuzată în timpul ceremoniei organizate astăzi. Miile de oameni prezenţi la eveniment l-au putut asculta din nou pe Michael spunând, ?Gary, tu eşti familia mea şi vei fi întotdeauna. Te iubesc!?

Antena3.ro

×
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close