Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mişcarea de rezistenţă - Biblioteca pentru Toţi. Romanţe pentru mai târziu, de Ion Minulescu

Mişcarea de rezistenţă - Biblioteca pentru Toţi. Romanţe pentru mai târziu, de Ion Minulescu

Mişcarea de rezistenţă - Biblioteca pentru Toţi. Romanţe pentru mai târziu, de Ion Minulescu
15 Sep 2009   •   17:36

Miercuri, 16 septembrie, un nou album de poezie apare în cadrul colecţiei Biblioteca pentru Toţi, acţiune ce face parte din Mişcarea de rezistenţă pornită de Jurnalul Naţional. Este vorba despre Romanţe pentru mai târziu, de Ion Minulescu.

?De la începutul afirmării sale destinul literar al lui Ion Minulescu a fost marcat de câteva paradoxuri. Primul constă în faptul că poetul care debutează socotindu-se un neînţeles, fără audienţă la public, ajunge să cucerească o popularitate care, după cel dintâi război mondial, a crescut în progresie geometrică. Cel de-al doilea paradox provine din faptul că formula folosită în titlul volumului insurecţional din 1908 nu aparţinea unei zone inedite, unei formule implicând rigori de versificaţie, ci dimpotrivă, celei mai frecvente şi mai populare expresii muzicale?, menţiona criticul literar Valeriu Râpeanu. Nu pierdeţi mâine Romanţe pentru mai târziu, numai împreună cu Jurnalul Naţional.







Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close