Antena 3 Actualitate Cultură Nepotul lui Stalin, regizorul Aleksandr Burdonski, a murit la 75 de ani

Nepotul lui Stalin, regizorul Aleksandr Burdonski, a murit la 75 de ani

de M.Z.    |    25 Mai 2017   •   14:49
Nepotul lui Stalin, regizorul Aleksandr Burdonski, a murit la 75 de ani Foto: captura video

Regizorul de teatru Aleksandr Burdonski, nepot al dictatorului sovietic Iosif Stalin, a murit marţi seara la Moscova la vârsta de 75 de ani, au informat mass-media locale citate de EFE.

Burdonski, care suferea de probleme cardiace, era de mult timp spitalizat, au precizat surse ale Teatrului Central Academic al Armatei Ruse, unde el a pus în scenă peste 20 de spectacole. 

Tatăl său, generalul de aviaţie Vasili Stalin, era cel mic dintre fiii lui Stalin şi a suferit represalii după moartea dictatorului. 

"Bunicul a fost un adevărat tiran. Nu pot să văd cum unii încearcă să-i pună aripi de înger, negând crimele pe care le-a comis", declarase Burdonski într-un interviu publicat în urmă cu câţiva ani de ziarul ucrainean Bulvar Gordona. 

"Nu doresc nimănui acest lucru... Să fii nepotul lui Stalin este o cruce foarte grea", explicase regizorul. 

Burdonski a purtat numele de familie al mamei sale. 

Munca în teatru a lui Burdonski a fost distinsă de autorităţile ruse atât în epoca sovietică cât şi după desfiinţarea URSS: în 1985 a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Socialiste Federative Sovietice Ruse, iar în 1996 pe cel de Artist al Poporului Federaţiei Ruse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close