Antena 3 CNN Actualitate Cultură O ediţie falsă a ziarului New York Post, distribuită cu o zi înaintea summmit-ului ONU

O ediţie falsă a ziarului New York Post, distribuită cu o zi înaintea summmit-ului ONU

O ediţie falsă a ziarului New York Post, distribuită cu o zi înaintea summmit-ului ONU
Sursa foto: New York Post
23 Sep 2009   •   16:34

La mai puţin de un an de la publicarea unei ediţii false a ziarului New York Times, americanii au citit, din nou, o variată falsă a unei alte publicaţii celebre.

Este vorba despre New York Post. Aproximativ 10.000 de copii dintr-o ediţie falsă a ziarului, care a cuprins articole referitoare la mediu, au fost distribuite în metropola americană.

Falsa ediţie a New York Post a fost realizată de grupul Yes Men şi a fost distribuită cu o zi înaintea summit-ului ONU dedicat problemelor generate de schimbările climatice.

Potrivit CNN, motivul publicării falsei ediţii a fost "să raporteze chestiuni importante şi relevante care nu au apărut în presă cu o zi înaintea reuniunii ONU referitoare la climă".

Reprezentanţii grupului Yes Men au menţionat că toate informaţiile care au apărut în ediţia falsă a New York Post sunt "100% adevărate, ele fiind verificate de o echipă de editori şi experţi în schimbări climatice".

Compania lui Rupert Murdoch, care deţine publicaţia New York Post, nu a fost deloc impresionată. Acţiunea grupului de militanţi Yes Man a fost aspru criticată într-un comunicat de presă. Reprezentanţii New York Post susţin că acţiunea a fost una stângace, publicaţia falsă neavând ?nici nervul şi nici perspicacitatea pe care newyorkezii le aşteaptă de la ziarul lor favorit".

Cheltuielile pentru publicarea falsei ediţii s-au ridicat la aproximativ 40.000 de dolari, cea mai mare parte a banilor provenind din donaţii private.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Times
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close