Antena 3 CNN Actualitate Cultură Oktoberfest la Braşov. Celebrul festival german se va organiza şi în România

Oktoberfest la Braşov. Celebrul festival german se va organiza şi în România

Oktoberfest la Braşov. Celebrul festival german se va organiza şi în România
Sursa foto: oktoberfest
16 Sep 2009   •   22:08

Din acest an Braşovul va avea propriul Oktoberfest. Vineri începe varianta românească a sărbătorii berii din Germania. Oktoberfestul din Braşov va începe cu 24 de ore înaintea celui german şi va dura mult mai puţin.

Special pentru deschiderea festivalului organizatorii au comandat un butoi din lemn plin cu bere. Primarul Nurenbergului va da startul sărbătorii bătând cepul în interiorul butoiului, aşa cum cere tradiţia de aproape 200 de ani a Oktoberfest-ului. Acesta este şi cel mai aşteptat moment, pentru că, mai tot timpul, cel care dă ?cep? festivalului, se stropeşte din cap până-n picioare cu berea care ţâşneşte din butoi. Abia apoi, începe servirea la mese. Organizatorii şi cei care vor servi invitaţii, vor purta costume bavareze.

Braşovul va fi gazda celei mai cunoscute sărbători din lume cu o ediţie experimentală. Trei zile de festival, cu muzica, mâncare şi costume bavareze.
Una dintre surprizele festivalului va fi concursul de miss la care se pot înscrie toate femeile indiferent de vârstă sau dimensiuni.

Pentru organizarea Oktoberfestului din Braşov s-au cheltuit deja 100.000 de euro. Ornamentele şi mâncarea au fost aduse special din Germania. Invitaţii la festival vor putea degusta la Braşov mâncăruri specifice bavareze.

Observator

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close