Antena 3 CNN Actualitate Cultură Păpuşa Ceauşescu face spectacol la Sibiu

Păpuşa Ceauşescu face spectacol la Sibiu

Păpuşa Ceauşescu face spectacol la Sibiu
14 Mai 2007   •   16:22

Artistul Ion Grigorescu va susţine, joi seară, în Piaţa Mare din Sibiu, un spectacol de o jumătate de oră, cu tentă politică, alături de o păpuşă mai mare decât el, care îl va întruchipa pe Nicolae Ceauşescu. Spectacolul cu păpuşa Ceauşescu face parte dintr-un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor. Sub genericul 'Culorile Avangardei', o serie de evenimente culturale vor avea loc la Palatul Brukenthal din Sibiu şi în Piaţa Mare din oraş, în perioada 15 mai - 25 iunie. Proiectul îmbină activităţi expoziţionale, publicistice şi exegetice focalizate asupra modernismului şi avangardei din România în prima jumătate a secolului trecut.

Nucleul manifestărilor este constituit chiar de expoziţia ''Culorile Avangardei'' găzduită de Muzeul de Istorie din Sibiu. La vernisajul expoziţiei va fi lansat albumul-catalog 'Culorile Avangardei. Arta în Romania 1910-1950', care va cuprinde reproduceri ale lucrărilor din expoziţie, texte critice şi de istoria artei.

În acelaşi cadru va fi prezentată o succesiune de imagini din publicistica interbelică, atât cea de avangardă, cât şi tradiţionalistă, însoţită de înregistrări ale unor texte reprezentative pentru avangarda şi tradiţionalismul interbelic. Expoziţia 'Culorile Avangardei' cuprinde 120 de tablouri din opt muzee de artă din ţară.

Rompres

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close