Antena 3 Actualitate Cultură Postul BBC, obligat să angajeze mai multe prezentatoare de peste 50 de ani

Postul BBC, obligat să angajeze mai multe prezentatoare de peste 50 de ani

25 Sep 2009   •   18:09
Postul BBC, obligat să angajeze mai multe prezentatoare de peste 50 de ani
Sursa foto: BBC

Mark Thompson, directorul general al radiodifuzorului public britanic, susţine că BBC trebuie să aibă angajate mai multe femei cu vârsta de peste 50 de ani care să prezinte emisiunile de ştiri.

Aceasta este numai una dintre măsurile pe care BBC va trebui să le ia pentru a a combate acuzaţiile potrivit cărora ar discrimina persoanele în vârstă, arată Media Guradian.

Directorul general al BBC i-a cerul directorului BBC News să angajeze un nou prezentator care să reflecte vârstele şi istoricul variat ale telespectatorilor. În plus, directorii celorlalte departamente au fost rugaţi să analizeze dacă este nevoie de prezentatori în vârstă pentru programele lor.

BBC a fost acuzat în repetate rânduri de discriminarea persoanelor în vârstă. În 2007, televiziunea britanică a fost ţinta unor astfel de acuzaţii, după ce prezentatoarea ştirilor de duminică dimineaţă de la BBC1 a fost concediată.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close