Antena 3 CNN Actualitate Cultură Proteste la sediul BBC faţă de apariţia pe post a unui controversat politician de extremă dreaptă

Proteste la sediul BBC faţă de apariţia pe post a unui controversat politician de extremă dreaptă

Proteste la sediul BBC faţă de apariţia pe post a unui controversat politician de extremă dreaptă
Sursa foto: Proteste BBC
23 Oct 2009   •   11:03

Sute de protestari au încercat să pătrundă în sediul BBC de la Londra, pentru a împiedica apariţia la TV a liderului unui partid de extremă dreaptă. Nick Griffin este un personaj foarte controversat în Marea Britanie, deoarece a fost condamnat în trecut pentru ură rasială şi a negat Holocaustul. Câţiva demonstranţi au reuşit să intre în sediul televiziunii, de unde au fost scoşi de forţele de ordine.

Partidul Naţional Britanic, al cărui lider este Griffin susţine repatrierea imigranţilor şi retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Nick Griffin a fost condamnat în trecut pentru ură rasială şi a negat Holocaustul.

La emisiunea Question Time a avut loc prima apariţie la BBC a lui Griffin. Directorul general al postului a declarat că decizia de a-l invita pe Griffin a fost luată ca urmare a rezultatelor obţinute de Partidul Naţional Britanic la ultimele alegeri.

Partidul de extremă dreaptă a câştigat la europarlamentarele din acest an 6% din voturi şi a obţinut două locuri în Parlamentul European. Partidul lui Griffin însă nu are mandate în Parlamentul britanic.

Antena 3

×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close