Antena 3 CNN Actualitate Cultură Răsvan Popescu își lansează volumul "Peștele cu aripi" la Bookfest

Răsvan Popescu își lansează volumul "Peștele cu aripi" la Bookfest

Răsvan Popescu își lansează volumul "Peștele cu aripi" la Bookfest
26 Mai 2017   •   11:29

Jurnalistul și scriitorul Răsvan Popescu lansează un nou volum : „Peștele cu aripi", la Editura Cartea Românească. Lansarea cărții în prezența autorului va avea loc sâmbătă 27 mai, ora 14 la Târgul de carte Bookfest găzduit de ROMEXPO.

”Amfitrion criticul Daniel Cristea-Enache. Revin la proza scurtă după 20 ani în care am făcut de toate, am scris scenarii pentru Lucian Pintilie, Dan Pița, Radu Gabrea, Nicolae Mărgineanu, Marius Barna, am scris romane, jurnale, am făcut presă scrisă, radio și tv, am îndeplinit funcții publice la Guvern, Președenția României, C.N.A.

Cum s-ar spune, am făcut tot ce am putut și parțial am și reușit. Cu acest volum mă întorc la dragostea dintâi.

Sunt proze noi și mai vechi, un fel de ecouri literare ale întâmplărilor care m-au marcat. Pretențios spus, este o devenire prin literatură. Nu întâmplător povestirea care dă titlul volumului, „Peștele cu aripi" este, sub aparența unei aventuri obișnuite, cu el și cu ea, o încercare de a reflecta asupra condiției artistului, a locului său în lume, căutând febril miezul lucrurilor”, susține autorul.

În prezent Răsvan Popescu lucrează ca Vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului. A semnat șapte cărți și șapte scenarii de film. Ultimul său roman a fost publicat în 2015 la Editura Paralela 45, sub titlul "Oameni care nu contează".

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close