Antena 3 CNN Actualitate Cultură Reclamă video, în revistă. CBS şi Pepsi fac un pas înainte în industria promovării

Reclamă video, în revistă. CBS şi Pepsi fac un pas înainte în industria promovării

Reclamă video, în revistă. CBS şi Pepsi fac un pas înainte în industria promovării
20 Aug 2009   •   17:23

Imaginaţi-vă că deschideţi revista preferată şi din paginile ei vă vor vorbi, pe neaşteptate, personajele dintr-un film, aşa cum, pe vremuri primeaţi de la prietenii din străinătate o felicitare muzicală. În plus, îi puteţi vedea pe aceştia mişcându-se şi veţi urmări, practic, un film, în revista pe care tocmai aţi cumpărat-o.

Sună a Harry Potter sau Star Trek? Ei bine, câţiva dintre cititorii revistei americane Entertainment Weekly vor avea parte de o astfel de experienţă când vor citi numărul de luna viitoare. Şi asta pentru că, într-un număr limitat de exemplare, cititorii vor găsi un ecran foarte subţire, incorporat în paginile revistei, pe care va rula un spot promoţional al televiziunii americane CBS şi al firmei Pepsi.

Acţiunea face parte dintr-un experiment de marketing, prin care Pepsi şi CBS încearcă să ajungă la consumatori, într-o perioadă în care reclama în presa scrisă pierde tot mai mult teren, notează Financial Times.

Tehnologia necesară a fost dezvoltată de compania americană Americhip, costurile pentru producerea reclamei şi implementarea campaniei fiind mult mai ridicate decât pentru un simplu print de presă. Astfel, la 100.000 de exemplare produse, costul pentru o reclamă va ajunge la câţiva dolari, în timp ce pentru un print costul este numai 9-10 cenţi.

Cele două companii speră însă că impactul campaniei va fi înde-ajuns de mare, pentru a justifica aceste costuri ridicate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: promovare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close