Antena 3 CNN Actualitate Cultură Record de încasări la festivalul George Enescu

Record de încasări la festivalul George Enescu

Record de încasări la festivalul George Enescu
Sursa foto: festivalul George Enescu
27 Sep 2009   •   12:06

Record de încasări la ediţia din acest an a festivalului George Enescu. 400.000 de euro, au strâns organizatorii, numai din bilete. Şi în ultima zi a festivalului, pasionaţii de muzică au avut parte de un regal muzical.

13 orchestre din toata Europa, 19 ansambluri camerale şi peste 40.000 de spectatori. Acesta este bilanţul festivalului George Enescu din acest an. Biletele s-au vândut ca pâinea caldă, iar, timp de patru săptămâni, turiştii străini au invadat Bucureştiul. În medie, la fiecare spectacol sălile au fost ocupate în proporţie de 90%.

Festivalul a avut parte de o promovare intensă în toată Europa. Organizatorii au invitat 2.000 de artişti străini şi au pus la dispoziţie 6.000 de locuri de cazare la nouă hoteluri din Capitală. Organizarea a fost pe placul artiştilor.

?Am fost impresionat de varietatea programelor, de varietatea conceptelor artistice, care pare să fie în spatele tuturor lucrurilor şi bineînţeles, de varietatea standardelor artistice ale orchestrelor şi artiştilor invitaţi?, spune dirijorul Marek Janowski.

Festivalul şi-a închis porţile cu o gală grandioasă.



Antena 3

×
Subiecte în articol: festivalul George Enescu
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close