Antena 3 CNN Actualitate Cultură Replici ale unor dinozauri în mărime naturală, expuse în Parcul Bazilescu din Capitală

Replici ale unor dinozauri în mărime naturală, expuse în Parcul Bazilescu din Capitală

Replici ale unor dinozauri în mărime naturală, expuse în Parcul Bazilescu din Capitală
21 Mai 2009   •   20:39

Dinozaurii au ajuns în Bucureşti. Pentru câteva zile Parcul Bazilescu din Capitală va arăta ca un colţ de "Jurasic Park". Mai multe replici ale unor dinozauri în mărime naturală vor fi expuse în parc până pe 1 iunie.

Deşi par firoroşi dinozaurii expuşi sunt doar nişte replici ale animalelor care au trait acum 600 de milioane de ani. Povestea dinozaurilor din Parcul Bazilescu e ceva mai nouă şi a început în Germania. Expoziţia a făcut deja înconjurul Europei, înainte să ajungă la noi. Atracţia principală a expoziţiei sunt cele 6 reptile uriaşe care au fost folosite în celebrul film a lui Steven Spielberg - "Jurassic Park".

Tyrannosaurus Rex (supranumit şi Regele, cel mai feroce predator care a existat vreodată pe pământ), Triceraptos şi Saltasaurus sunt doar 3 dintre speciile de dinozauri care sunt acum în Bucureşti.

O altă replică expusă a unui dinozaur este Diplodocus. Acesta are lungimea de 30 de metri şi înalt de 8 metri. Este cel mai mare animal care a trăit vreodată pe Terra. Şi chiar dacă pare fioros, trebuie să ştiti că era ierbivor.

"Prezentăm animalele preistorice şi păsările preistorice, precum şi oamenii sălbatici, cei care vănau în acele timpuri periaodă. De asemenea, avem 6 exponate, vedete în Jurassic Park, sunt animate. Acestea au jucat în film alături de altele", a declarat Mircea Robu, managerul expoziţiei.

Pentru copiii pasionaţi de aceste reptile uriaşe, organizatorii au îngropat în nisip fosilee, pe care cei mici le pot descoperi şi le pot studia. Totul în timp ce pe un ecran sunt proiectate imagini din filmul Jurassic Park. Expoziţia este deschisă publicul de mâine şi până pe 1 iunie.



Observator

×
Subiecte în articol: dinozauri
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close