Antena 3 CNN Actualitate Cultură România a primit cele mai înalte onoruri la reuniunea din SUA a templierilor masoni (VIDEO)

România a primit cele mai înalte onoruri la reuniunea din SUA a templierilor masoni (VIDEO)

România a primit cele mai înalte onoruri la reuniunea din SUA a templierilor masoni (VIDEO)
22 Sep 2009   •   23:42

O dată la trei ani, toată floarea templierilor din întreaga lume se reuneşte în Statele Unite! Şi când spunem templieri, nu ne referim la domnii sau la doamnele care plătesc sume enorme doar ca să se poată maimuţări în faţa camerelor de luat vederi, îmbrăcaţi în mantii albe cu o cruce roşie. Discutăm despre templierii... serioşi. Mai clar, templierii-masoni.

Anul acesta, România a primit cele mai înalte onoruri la Trienala Marii Garnizoane a Templierilor din Statele Unite.

Reuniunea a avut loc în statul american Virginia, într-un hotel în care nu a pătruns nici pasărea cerului şi nici... picior de reporter. Pentru că asta înseamnă - în primul rând - masoneria regulară: discreţie, nu spectacol. Marea Trienală nu are loc întâmplător în Statele Unite. Dar să facem un scurt istoric.

Precum se ştie într-o zi de vineri 13, în octombrie 1307, din ordinul regelui Filip cel Frumos, toţi templierii din Franţa au fost arestaţi. În realitate, au ajuns în temniţă doar cei care au acceptat să se sacrifice pentru binele fraţilor de arme. Cu o noapte înainte, majoritatea cavalerilor au dispărut fără urmă, iar flota ancorată în portul La Rochelle s-a făcut nevăzută. Potrivit unor cercetători, corăbiile templierilor au ajuns în Canada.

Alţi specialişti susţin că vasele templierilor au ajuns direct pe teritoriul actual al Statelor Unite. Indiferent de divergenţele de opinii, cert este că - la ora actuală - în Statele Unite există cel mai mare număr de templieri. În consecinţă, devine natural ca toate reuniunile la vârf să aibă loc pe teritoriu american.

Anul acesta, în premieră, delegaţia României a participat de pe picior de egalitate cu toate celelalte mari comanderii ale lumii. Asta după ce delegaţia ţării noastre, formată din 36 de cavaleri, în frunte cu Marele Guvernator al Ritului York România, Ştefan Mâşu, a primit credenţialele de instalare.

Marea Comanderie a României are, însă, un rol mult mai important decât am bănui la prima vedere.

"Cu ocazia acestei instalări, Marea Comanderie a României este pe cale să devină o nouă stea strălucitoarea în Constelaţia Templieră. Lumina ei va deveni şi mai puternică, pentru că reprezintă prima Mare Comanderie din Europa de Est", după cum susţine Marele Maestru al Marii Garnizoane a Cavalerilor Templieri.

Pentru un om din afară, toată înşiruirea de titluri şi funcţii poate părea plictisitoare. Dar templierii din România ştiu cât le-a luat să obţină aceste titluri: un deceniu. Dar eforturile lor nu au fost zadarnice.

Templierii români nu s-au întors din Statele Unite numai cu diplome şi titluri. Au făcut multe şi pentru ţară. Dar, fiind masoni, deci discreţi, au refuzat să-şi dezvăluie şi celelalte realizări.



Observator


×
Subiecte în articol: România Virginia SUA
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close