Antena 3 CNN Actualitate Cultură Românii invadează Festivalul de la Cannes

Românii invadează Festivalul de la Cannes

Românii invadează Festivalul de la Cannes
15 Mai 2007   •   09:37

Românii merg la Cannes, între 16 şi 27 mai, în cea mai numeroasă delegaţie de până acum. Cristi Puiu va face parte din juriul secţiunii ?Un Certain Regard?, iar Cătălin Mitulescu, ales în Atelierul Cinefondation cu proiectul de film ?Un balon în formă de inimă?, va fi însoţit de producătorul Daniel Mitulescu şi de actriţa Dorotheea Petre.

După 42 de ani, Liviu Ciulei şi Victor Rebengiuc se întorc pe 23 mai la Cannes, pentru proiecţia filmului ?Pădurea spânzuraţilor?, în secţiunea ?Cannes Classics?. Regizorul filmului ?Patru luni, trei săptămâni şi două zile?, selectat în competiţia finală, va fi însoţit de 14 oameni. De la Cannes nu vor lipsi nici criticii de film - Alex. Leo Serban, Tudor Caranfil, Magda Mihailescu, Eugenia Voda, Iulia Blaga - jurnalişti, producători şi distribuitori, peste 50 de persoane. .

Pe lângă echipele care vor reprezenta cele două filme din competiţie, România are pentru prima dată un stand propriu în Village International, unde va pune la vedere ?marfa? cinematografică, şi o petrecere proprie.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close