Antena 3 CNN Actualitate Cultură Royal Shakespeare Company vine la Sibiu

Royal Shakespeare Company vine la Sibiu

Royal Shakespeare Company vine la Sibiu
24 Mai 2007   •   10:58

Sibienii se bucură în acest an de două festivaluri europene de teatru - primul începe joi, iar al doilea va debuta în septembrie. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfăşura în perioada 24 mai - 3 iunie, fiind considerat ?motorul Capitalei Culturale Europene? şi motivul pentru care Sibiul a primit această titulatură inedită. Festivalul Internaţional de Teatru European va avea loc la toamnă şi va fi o continuare a FITS.

Cei mai mari regizori din România şi din Europa vor veni în acest an la Sibiu pentru cele două festivaluri, în program figurând până la 35 de spectacole pe zi. ?În toamnă aducem cele mai mari companii. Royal Shakespeare Company va fi pentru prima dată în România?, a precizat Constantin Chiriac, director al celor două mari evenimente.

Festivalul de la toamnă se va deschide cu spectacolul ?Faust?, cel mai mare spectacol al Europei, în care vor juca 85 de actori şi 35 de muzicieni. Fiecare companie europeană va aduce în Capitala Culturală Europeană patru producţii de gală.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close