Antena 3 Actualitate Cultură Şapte opere de artă, valorând milioane de dolari, au fost furate din Oraşul Interzis din Beijing

Şapte opere de artă, valorând milioane de dolari, au fost furate din Oraşul Interzis din Beijing

11 Mai 2011   •   14:21
Şapte opere de artă, valorând milioane de dolari, au fost furate din Oraşul Interzis din Beijing
Sursa foto: Foto: beijingxingang.com

Primul furt din ultimii 20 de ani înregistrat la Muzeul Palatului din Oraşul Interzis, fostul palat imperial din Beijing, a lăsat instituţia fără şapte opere de artă, informează BBC.

Obiectele furate, printre care o poşetă şi truse de machiaj pentru femei, se aflau la muzeul din Beijing fiind împrumutate de la o altă instituţie, pentru a fi expuse.

Primele informaţii despre furt indică faptul că poliţia se află pe urmele unui bărbat de 27 de ani, care are legătură cu incidentul. Agenţiile de presă relatează că hoţul a pătruns în muzeul aflat în centrul Beijingului făcând o gaură în perete.

Oficialii responsabili cu securitatea Oraşului Interzis au declarat că este o ruşine ceea ce s-a întâmplat şi este evident că nu au fost suficient de atenţi la detalii.

Obiectele furate datează de la începutul secolului trecut şi sunt estimate la câteva milioane de dolari, fiind încrustate cu pietre preţioase. Acestea aparţineau unei colecţii private, fiind împrumutate pentru expoziţie.

×
Subiecte în articol: opere de arta Beijing

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close