Antena 3 Actualitate Cultură Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt vine la București

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt vine la București

07 Dec 2015   •   13:50
Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt vine la București Foto: Facebook

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt, premiat de Academia Franceză și deținător al Premiului Goncourt pentru nuvelă, va participa, marți și miercuri, la două evenimente organizate de Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez, prilejuite de vizita acestuia la București, scrie Agerpres.Potrivit unui comunicat al Humanitas, transmis, marți, de la ora 19,00, la Institutul Cervantes va fi lansat romanul "Femeia în fața oglinzii" de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Humanitas Fiction la Gaudeamus 2015. La eveniment vor participa, alături de autor, jurnalistul Luca Niculescu și editorul Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

"Femeia în fața oglinzii", cel mai recent roman al său apărut la Humanitas Fiction, este bestsellerul editurii la ediția din această toamnă a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus.

Miercuri, de la ora 18,30, Ateneul Român va găzdui conferința "Eric-Emmanuel Schmitt în dialog cu Marina Constantinescu", un eveniment realizat în cadrul "Conferințelor Ateneului Român".

Ambele evenimente se vor încheia cu sesiuni de autografe acordate de Eric Emmanuel Schmitt.

Născut pe 28 martie 1960 la Lyon, Eric-Emmanuel Schmitt absolvă, în 1983, cursurile prestigioasei Ecole Normale Superieure cu o diplomă în filosofie, trei ani mai târziu obținând titlul de doctor în acest domeniu.

Debutează în 1991 cu piesa de teatru "Noaptea la Valognes". Îi urmează "Vizitatorul'', care îi aduce consacrarea și pentru care este distins cu trei premii Moliere, "Variațiuni enigmatice", "Libertinul" etc.

În 1994 îi apare primul roman — "Secta Egoiștilor", dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franța și în străinătate.

Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii și distincții literare, în 2001 primind titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. Cărțile lui sunt traduse în peste patruzeci de limbi. În 2001 este recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Theatre pentru întreaga activitate.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close