Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scriitorul Salman Rushdie ar putea vizita România, în luna noiembrie

Scriitorul Salman Rushdie ar putea vizita România, în luna noiembrie

Scriitorul Salman Rushdie ar putea vizita România, în luna noiembrie
Sursa foto: Salman Rushdie
16 Sep 2009   •   15:28

Scriitorul Salman Rushdie ar putea veni în România. Evenimentul ar putea avea loc în luna noiembrie, informează Mediafax.

Reprezentanţii editurii Polirom negociază în acest sens cu scriitorul. Însă, acesta nu şi-a confirmat, deocamdată, prezenţa în România.

Editura i-a dedicat lui Salman Rushdie o serie de autor, iar unul dintre cele mai recente volume ale scriitorului, "Seducătoarea din Florenţa", a apărut la editura Polirom.

Anul trecut, romanul "Seducătoarea din Florenţa" al lui Salman Rushdie a fost nominalizat la Man Booker Prize, fiind îndelung lăudat de criticii literari din lumea întreagă.

Salman Rushdie s-a născut în 1947 la la Bombay (Mumbai), însă la vârsta de 13 ani el a plecat în Anglia, unde a studiat la King's College din Cambridge. A lucrat pentru a scurtă vreme în televiziune, apoi a început să-şi construiască o carieră de scriitor profesionist.

Unul dintre cele mai importante romane scrise de Salman Rushdie este "Copiii din miez de noapte", distins cu două premii importante. Printre romanele scrise de Salman Rushdie se mai numără: "Ruşinea", "Versetele satanice", "Harun şi Marea de Poveşti", "Harun şi Marea de Poveşti", "Pământul de sub tălpile ei" şi "Dincolo de limite".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close