Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Se găseşte întotdeauna timp să votezi". Campanie pentru creşterea numărului de alegători la europarlamentare (VIDEO)

"Se găseşte întotdeauna timp să votezi". Campanie pentru creşterea numărului de alegători la europarlamentare (VIDEO)

"Se găseşte întotdeauna timp să votezi". Campanie pentru creşterea numărului de alegători la europarlamentare (VIDEO)
Sursa foto: campanie pentru euroalegeri
19 Mai 2009   •   14:52

Numai 34% dintre cei 375 de milioane de alegători din Uniunea Europeană spun că vor merge la urne la europarlamentare. Cei mai lipsiţi de entuziasm sunt est-europenii. Parlamentul European a realizat însă o trilogie video, pentru a-i încuraja pe cetăţenii comunitari să voteze la euroalegerile de luna viitoare.

Primul clip este realizat după scenariul unui film de groază. Membrii comisiei se plictisesc din cauza absenteismului la vot. În timp ce alti cetăţeni stau acasă şi preferă să nu voteze, apar la urme tocmai cei care sunt foarte presaţi de timp. O tânără, aflată în pericol de moarte, vin la vot în timp ce este urmărită de un criminal.

Episodul doi ne arată o bandă de hoţi care fuge de poliţişti. Infractorii găsesc însă timp să treacă şi pe la secţia de votare. Şi pentru a putea vota, hoţii sunt inclusiv de acord să-şi dezvăluie identitatea.
Ultimul filmuleţ prezintă o parodie a celebrului Tur al Franţei. Favoritul se desprinde cu greu de restul plutonului tocmai pentru a avea timp să pună ştampila pe numele candidatului preferat.


Concluzia este clară şi se regăseşte în sloganul campaniei: "Se găşeste întotdeuna timp pentru vot?



Antena 3

×
Subiecte în articol: Campanie voturi
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close