Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Societate şi economie?, al treilea volum al colecţiei Financiarului: Marea Enciclopedie a Cunoaşterii!

?Societate şi economie?, al treilea volum al colecţiei Financiarului: Marea Enciclopedie a Cunoaşterii!

?Societate şi economie?, al treilea volum al colecţiei Financiarului: Marea Enciclopedie a Cunoaşterii!
21 Mai 2009   •   14:30


Vineri, 22 mai, Financiarul lansează ?SOCIETATE şi ECONOMIE?, cel de-al treilea volum al Enciclopediei, ce cuprinde informaţiile fundamentale pentru domeniile esenţiale în dezvoltarea societăţii umane: comerţ, globalizare, matematică, internet, ecomonie mondiala şi politică internaţională.

Născute din aplicaţii practice, primele principii matematice au fost formulate în anul 3.000 î. Hr. Bazele matematicii ca ştiinţă au fost puse în Grecia Antică de către Pitagora din Samos. Primele noţiuni de geometrie au apărut în legătură cu nevoile practice. În Egipt, agricultorii utilizau aceste noţiuni pentru reîmpărţirea suprafeţelor agricole din Delta Nilului, afectate de inundaţiile anuale ale fluviului.

Economia este domeniul care generează cele mai importante decizii ale vieţii. În ţările dezvoltate, educaţia financiară începe de la cele mai fragede vârste. Comerţul online ca segment strategic este o modalitate utilă şi eficientă de a ajunge la milioane de clienţi din întreaga lume, fără necesitatea înfiinţări unor magazine reale. Datorită numărului mare de companii online care concurează în afaceri, marjele de profit sunt foarte mici sau inexistente.

Marketingul ? de la grupuri ţintă la clienţi loiali, este un capitol ce prezintă toate funcţiile pe care trebuie să le îndeplinească o afacere pentru a avea succes, împreună cu etapele ce trebuie urmate: planificarea strategică; fixarea preţurilor şi veniturilor; structura legală şi atragerea capitalului; măsurarea performanţei. Organizaţiile internaţionale de comerţ, globalizarea şi impactul asupra mediului, naţiunile în curs de dezvoltare şi ajutorul internaţional sunt alte câteva capitole ce tratează economia la nivel mondial şi problemele actuale ce trebuie rezolvate.

CURIOZITĂŢI:

IKEA (firmă originară din Suedia) ? este cel mai mare distribuitor de mobilă din lume, având magazine în aproximativ 30 de ţări din lumea întreagă.
MICROSOFT ? aproape 90% dintre calculatoarele din lume funcţionau, în 1993, cu un sistem de operare Microsoft.
CHINA ? este a patra economie mondială ca mărime, şi una din ţările cu cea mai rapidă dezvoltare, înregistrând o creştere anuală de 10% în ultimii 4 ani (creştere determinată de exporturi).
GERMANIA ? a creat prima schemă generală de asigurări sociale, în 1883.
MAŞINILE ELECTRICE ? au câştigat popularitate datorită creşterii preţurilor la carbutanţi, înlocuindu-le pe cele care utilizau combustibil.

MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII include şase volume care însumează peste 500 de pagini şi prezintă informaţii esenţiale din toate domeniile majore ale vieţii sociale şi economice, ştiinţei, tehnologiei, filozofiei, artei, muzicii şi religiei. Indispensabilă în orice casă, bibliotecă sau birou, ENCICLOPEDIA CUNOAŞTERII rezumă cele mai importante idei, descoperiri şi realizări ale inteligenţei umane, pe parcursul a mii de ani de dezvoltare a civilizaţiei umane, explicând importanţa lor pentru progresul şi confortul cotidian.

Pachetul ziar + volumul III al ?Marii Enciclopedii a Cunoaşterii ? ?SOCIETATE şi ECONOMIE? costă 14.9 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 22 mai a Financiarului.

Succesiunea volumelor este următoarea:
1. Volumul 1 - UNIVERSUL şi PAMÂNTUL (vineri, 8 mai)
2. Volumul 2 ? ŞTIINŢĂ şi PROGRES ( vineri, 15 mai)

3. Volumul 3 - SOCIETATE şi ECONOMIE (vineri, 22 mai)
4. Volumul 4 - RELIGIE şi FiLOZOFIE (vineri, 29 mai)
5. Volumul 5 ? ARTĂ şi LITERATURĂ (vineri, 5 iunie)
6. Volumul 6 - LUMEA ASTĂZI (vineri, 12 iunie)
MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII este cea mai nouă colecţie editorială lansată de Financiarul, după MAREA ISTORIE ILUSTRATĂ A LUMII şi DESCOPERĂ LUMEA (2008). Pe lângă acestea Financiarul a oferit cititorilor săi deopotrivă literatură de business şi de întelegere a relaţiilor politico-economice internaţionale: ?Gândeşte ca un campion? şi ?Eşecul în afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin şi noua Rusie?. Lor li se adaugă colecţia de articole Harvard Business Review şi Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.
Financiarul.com

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close