Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tablou realizat în condiţii de imponderabilitate, vândut pentru 332.000 de dolari

Tablou realizat în condiţii de imponderabilitate, vândut pentru 332.000 de dolari

Tablou realizat în condiţii de imponderabilitate, vândut pentru 332.000 de dolari
18 Noi 2008   •   23:14

Tabloul artistului britanic Nasser Azam, realizat în condiţii de imponderabilitate, a fost vândut la licitaţie, în New York, pentru suma de 332.000 de dolari, anunţă BBC. Tabloul denumit "Homage to Francis Bacon: Triptych I" face parte din tripticul "Life in Space", al lui Nasser Azam, realizat în iulie 2008. Artistul a realizat tabloul la o altitudine de 7.000 de metri, într-un avion modificat pentru a putea să picteze în condiţii de imponderabilitate.
Din 16 ianuarie 2009 tabloul va fi expus în galeria County Hall din centrul Londrei. În iulie Azam declarase iniţial, pentru BBC News, că "nu intenţionează" să vândă piesele care compun tripticul. Totuşi, una dintre ele a fost vândută pentru 75.000 de dolari la o licitaţie anterioară, depăşind cu mult valoarea unor opere semnate de Bansky, Gilbert şi George. Jumătate din piesele prezentate la acea licitaţie au rămas nevândute sau au fost retrase de la vânzare.
Până de curând, Azam, în vârstă de 44 de ani, a fost ofiţer de credite şi investiţii în cadrul băncii Merrill Lynch. Acesta a declarat reporterilor BBC că are de gând să participe la o expediţie în Antarctica.
Artistul este invitat în această lună la galeriile County Hall din Londra, unde va expune lucrarea "Homage to Francis Bacon: Triptych II", realizată şi ea în timpul acelui zbor în condiţii de imponderabilitate, alături de alte lucrări ale sale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tablou
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close