Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tabloul "Dans la Prairie", de Monet, licitat pentru 12,46 milioane de euro

Tabloul "Dans la Prairie", de Monet, licitat pentru 12,46 milioane de euro

Tabloul "Dans la Prairie", de Monet, licitat pentru 12,46 milioane de euro
Sursa foto: Dans la Prairie
05 Feb 2009   •   15:00

Tabloul "Dans la Prairie", pictat de celebrul Claude Monet, a fost vândut pentru suma de 12,46 milioane de euro, în cadrul unei licitaţii organizată de casa Christie's din Londra. Potrivit BBC News, pictura nu a atins preţul estimat de specialişti, de 16,69 milioane de euro.
"Dans La Prairie" a fost pictat în 1876, prima prezentare a tabloului fiind făcută la Paris, în 1877. Lucrarea o prezintă pe soţia artistului, Camille, într-un câmp de flori din regiunea Argenteuil, din nordul Parisului.Această locaţie a fost folosită drept sursă de inspiraţie de mai mulţi artişti reprezentativi pentru curentul impresionist, precum Edouard Manet şi Auguste Renoir.
"La Promenade d'Argenteuil", un alt tablou al lui Monet, evaluat la 5 milioane de lire sterline, nu şi-a găsit cumpărător.
În cadrul licitaţiei oraganizată de casa Christie`s au fost vândute câteva opere care au reuşit să depăşească preţurile estimate.
Portretul lui Modigliani "Les deux filles" a fost vândut cu 6,5 milioane de lire , un milion de lire sterline mai mult decât preţul anticipat. Şi sculptura "Reclining Mother and Child", a artistului Henry Moore, a avut un mare succes. Şi ea a depăşit preţul de vânzare estimat, fiind vândută cu 2 milioane de lire sterline.
În iunie 2008, pictura "Le Bassin Aux Nympheas", a lui Monet, a fost vândută cu suma de 40 de milioane de lire sterline.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close