Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Tăietorul de lemne" al lui Pissaro, evaluat la 4 milioane de euro, nu s-a vândut la licitaţia din România

"Tăietorul de lemne" al lui Pissaro, evaluat la 4 milioane de euro, nu s-a vândut la licitaţia din România

"Tăietorul de lemne" al lui Pissaro, evaluat la 4 milioane de euro, nu s-a vândut la licitaţia din România
Sursa foto: tablou
26 Iun 2009   •   08:44

Tabloul ?Tăietorul de lemne?, semnat de Pissaro, evaluat la peste 4 milioane de euro, nu şi-a găsit cumpărătorul, la licitaţia organizată joi seară la hotelul JW Marriott din Bucureşti. Preţul d epornire pentru tabloul din colecţia Doctor Dona a fost de 2,85 milioane de euro, şi, deşi iniţial trei cumpărători îşi exprimaseră interesul, lucrarea nu s-a vândut.

Cel mai bine vândută piesă, la licitaţia de vară a casei Artmark a fost, în aceste condiţii, lucrarea ?Aişe? a pictorului român Camil Ressu, care s-a vândut cu 160.000 de euro.

La licitaţie au mai fost vândute pictura ?Dante şi Virgiliu în Infern (Barca lui Dante)?, de Eugene Delacroix (copie de epocă, posibil copie din atelier), pentru 22.500 de euro, şi sculptura ?Omagiu Terpsiforei?, a lui Salvador Dali, pentru 13.000 de euro. În total, au fost scoase la licitaţia condusă de actorul Marius Florea Vizante, 136 de picturi, sculpturi, fotografii şi lucrări de ceramicã, cu o valoare estimată la 5 - 7 milioane de euro.

Printre cei care au luat parte la eveniment s-au numărat Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, dar şi omul de afaceri Dinu Patriciu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close