Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teatrul Ion Creangă va fi închis timp de doi ani, pentru renovare (VIDEO)

Teatrul Ion Creangă va fi închis timp de doi ani, pentru renovare (VIDEO)

Teatrul Ion Creangă va fi închis timp de doi ani, pentru renovare (VIDEO)
Sursa foto: teatru
11 Oct 2009   •   22:43

Teatrul Ion Creangă îşi închide porţile. Începând de luni pe scenă nu vor mai urca actorii care îi încântau pe copii, ci muncitorii care vor renova clădirea, timp de doi ani. Nici după consolidare nu se ştie dacă va mai funcţiona acolo teatrul sau va fi o altă instituţie.

Până mai ieri un loc de basm, astăzi teatrul Ion Creangă şi-a închis porţile după ultimul spectacol. Primăria sectorului 1 din Bucureşti a somat teatrul să se mute, pentru ca locul să fie reconsolidat. ?Nu ştiu unde ne vom desfăşura activitatea. Nu există o garanţie că, odată consolidat acest spaţiu, tot ce înseamnă sală de teatru va redeveni sală de teatru?, spune Cornel Todea, directorul instituţiei.

Anul acesta, peste 30.000 de copii au trecut pragul teatrului Ion Creangă. Teatrul îi ajută pe copii să cunoască oameni de cultură, să intre în lumea dramaturgilor şi să cunoască operele acestora. Teatrul le deschide copiilor o poartă spre lectură, îi determină să citească.

Ar mai fi totuşi o speranţă pentru teatrul Ion Creangă: o dispoziţie emisă în regim de urgenţă de primarul Capitalei care să împiedice mutarea activităţii teatrului din actuala locaţie. Până atunci însă, uşile teatrului rămân închise.



Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close