Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tezaur viking, în valoare de aproape două milioane de euro, descoperit în Marea Britanie

Tezaur viking, în valoare de aproape două milioane de euro, descoperit în Marea Britanie

Tezaur viking, în valoare de aproape două milioane de euro, descoperit în Marea Britanie
Sursa foto: vikingi
28 Aug 2009   •   17:56

Descoperire importantă în Marea Britanie. Un tezaur viking, vechi de peste 1000 de ani a fost găsit, în 2007, de o echipă de căutători de comori, formată din tată şi fiu, anunţă cotidianul britanic The Independent. Este ce mai mare comoară descoperită din 1840 încoace, fiind a doua ca valoare din Marea Britanie şi a şasea sau a şaptea din Europa.

Tezaurul, care a fost achiziţionat de două muzee pentru aproape două milioane de euro, potrivit Reuters, va fi expus la Londra. A fost găsit în regiunea North Yorkshire şi este format dintr-o cupă de argint, peste 600 de monede şi alte numeroase statuete şi inele. Se presupune că a aparţinut unui viking bogat care le-a îngropat în fugă în Northumbria, după ce anglo-saxonii au invadat regiunea.

Cercetătorii spun că tezaurul le va furniza numeroase informaţii despre perioada în care anglo-saxonii au cucerit regiunile locuite de vikingi, în secolul al X-lea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie tezaur comoara
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close