Antena 3 CNN Actualitate Cultură The Telegraph, despre Festivalul Enescu: Cum poate o naţiune să-şi recapete mândria prin muzică

The Telegraph, despre Festivalul Enescu: Cum poate o naţiune să-şi recapete mândria prin muzică

The Telegraph, despre Festivalul Enescu: Cum poate o naţiune să-şi recapete mândria prin muzică
Sursa foto: festival
03 Sep 2009   •   17:04

Într-o perioadă în care clanurile de ţigani din România ţin primele pagini ale publicaţiilor străine, un articol apărut în The Telegraph aminteşte că România înseamnă mai mult decât sărăcie, hoţie şi crimă. ?Cum poate o naţiune să-şi recapete mândria prin muzică? este titlul articolului care ?vorbeşte? despre Festivalul Internaţional ?George Enescu?.

Festivalul este calificat de publicaţia britanică drept "unul dintre marile festivaluri de muzică din lume". Opulenţa festivalului este uimitoare, iar orchesterele care concertează pe scena din România sunt unele dintre cele mai cunoscute din lume: Philarmonia şi Royal Philarmonic Orchestra, din Marea Britanie, Maggio Musicale, din Italia, Filarmonica din Sankt Petersburg şi Orchestra Regală Concertgebouw, din Olanda.

"Este genul de program pe care te-ai aştepta să-l vezi la unul din strălucitoarele festivaluri central-europene, ca cel de la Salzburg sau Lucerna. Însă, această paradă a talentului muzical are loc la Bucureşti", scrie The Telegraph.



"Nu mulţi ar alege Bucureştiul ca destinaţie turistică. Este adevărat că, oriunde te-ai uita, vezi rămăşiţe ale epocii lui Ceauşescu: blocuri de apartamente în paragină, acele bulevarde largi, ostile şi clădiri uriaşe. Însă, între clădirile noi şi străucitoare şi blocurile comuniste în paragină, sunt mici biserici ortodoxe, parcuri liniştite şi vechi străduţe fermecătoare?, mai scrie The Telegraph.

În articol este menţionat şi bugetul alocat festivalului, de 7 milioane de euro. Mic în comparaţie cu cel al Festivalului de la Salzburg, însă "o sumă uriaşă pentru o ţară care se zbate să treacă de la o economie de comandă la una de piaţă".

Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu" se află la cea de-a XIX-a ediţie. Festivalul a început pe 30 august şi va dura până la data de 26 septembrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: festivalul George Enescu
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close