Antena 3 CNN Actualitate Cultură Traian Băsescu a recunoscut. Declaraţia privind dizolvarea Parlamentului a fost o eroare de exprimare

Traian Băsescu a recunoscut. Declaraţia privind dizolvarea Parlamentului a fost o eroare de exprimare

Traian Băsescu a recunoscut. Declaraţia privind dizolvarea Parlamentului a fost o eroare de exprimare
Sursa foto: Traian Basescu
17 Oct 2009   •   13:23

Preşedintele Traian Băsescu a recunsocut că a vorbit fără a cunoaşte prevederile Constituţiei. După ce vineri a ameninţat Parlamentul cu dizolvarea imediat după alegeri, mai precis pe data de 7 decembrie, acum şeful staului revine şi susţine că a fost o eroare de exprimare. Vineri, preşedintele a declarat clar că nimeni nu îl aşteaptă pe noul şef de stat şi că el poate, în acest mandat, să ceară dizolvarea parlamentului. După criticile venite din toate părţile pentru că nu ar cunoaşte Constituţia, Traian Băsecsu şi-a schimbat poziţia.

"Cred că a fost o eroare de exprimare în primul rând, pentru că nu am spus nici 5, nici 3 decembrie, nici 4 decembrie, nici 6. Am spus 7, adică o dată de după alegeri. Deci după validarea preşedintelui, acesta va putea dizolva Parlamentul dacă se menţine criza politică, pentru că dizolvarea Parlamentului nu este un act de adâncire a crizei politice, ci o soluţie de ieşire din criza politică. Atunci când partidele nu mai reuşesc să găsească o soluţie, se apelează la electorat, el dă soluţia", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.



Cu o zi în urmă, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi Traian Băsescu susţinea că există riscul organizării de alegeri anticipate.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close