Antena 3 CNN Actualitate Cultură Trofeul TIFF câştigat de un film chilian

Trofeul TIFF câştigat de un film chilian

Trofeul TIFF câştigat de un film chilian
10 Iun 2007   •   11:58

Gala de decernare a premiilor TIFF 2007 au strâns la Teatrul Naţional din Cluj sute de vedete naţionale şi internaţionale, politicieni, dar şi pasionaţi ai filmului. Primul care a urcat pe covorul roşu a fost italianul Franco Nero. Marele premiu al festivalului de film în valoare de 10.000 de euro a ajuns peste ocean, în mâinile chilianului Sebastian Campos.

Artistul român care a câştigat premiul Palmes D'Or la Cannes, Cristian Mungiu, a primit un premiu special, chiar dacă pelicula sa a fost scoasă din competiţia pentru marele premiu al TIFF 2007. Pe scena galei a urcat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu şi nu pentru a ridica vreun premiu, ci pentru a-i felicita pe câştigători.

Şi ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a participat eveniment. În final, el a recunoscut că cinematografia românească are şi o mare problemă. ?Dacă din punct de vedere al producţiei stăm foarte bine, în ceea ce priveşte difuzarea stăm foarte prost. Suntem singura ţară din Europa care în 18 ani nu a reuşit să-şi privatizeze reţeaua?, a declarat Iorgulescu.

Seara s-a încheiat cu un concert al artistei Rona Hartner.

Antena 3

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close