Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un portret al lui Michael Jackson, cumpărat cu 300.000 de dolari, ar putea fi vândut cu 10 milioane

Un portret al lui Michael Jackson, cumpărat cu 300.000 de dolari, ar putea fi vândut cu 10 milioane

Un portret al lui Michael Jackson, cumpărat cu 300.000 de dolari, ar putea fi vândut cu 10 milioane
Sursa foto: Michael Jackson
17 Iul 2009   •   13:26

Un portret al lui Michael Jackson realizat de Andy Warhol ar putea putea fi vândut cu 10 milioane de dolari. După moartea legendarului cântăreţ, orice obiect asociat cu imaginea acestuia poate aduce câştiguri foarte mari, susţin specialiştii citaţi de AFP.

Portretul Regelui Pop a fost realizat în 1984. Tabloul a fost cumpărat pentru mai puţin de 300.000 de dolari şi a fost pus, din nou, în vânzare de noul său proprietar, după decesul lui Michael.

Licitaţia ar fi trebuit să se încheie pe 12 iulie. Însă, reprezentanţii galeriei "Vered Art" din New York au hotărât să prelungească licitaţia, din cauza numărului incredibil de mare de persoane care erau interesate de achiziţionarea portretului.

?Numărul de persoane interesate de achiziţionarea portretului este impresionant?, susţine Janet Lehr, propietara galeriei de artă. Înainte de moartea megastarului, portretele lui Michael Jackson realizate de Andy Warhol nu îşi găseau cumpărători.

Andy Warhol este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti al curentului Pop Art în America. El a devenit faimos pentru seria de portrete ale lui Marilyn Monroe. Recordul de preţ pentru o lucrare a artistului este deţinut de tabloul "Green Car Crash?, care a a fost vândut cu 71,7 milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: michael jackson
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close