Antena 3 CNN Actualitate Cultură Universul secret al unui copil-minune, locul unde fantezia este la ea acasă. Nu ştia încă să meargă, dar picta fenomenal

Universul secret al unui copil-minune, locul unde fantezia este la ea acasă. Nu ştia încă să meargă, dar picta fenomenal

Universul secret al unui copil-minune, locul unde fantezia este la ea acasă. Nu ştia încă să meargă, dar picta fenomenal
Sursa foto: Foto: www.aelitaandreart.com
14 Iun 2012   •   11:50

Talentul nu ţine cont de vârstă. O demonstrează o fetiţă de numai cinci ani din Australia care face furori în lumea artei cu picturile sale. Stilul îi este comparat cu cel al lui Picasso şi Dali.

Aelita Andre se află deja la a doua sa expoziţie solo. Valoarea lucrărilor este estimată la mii de dolari.

Comparată cu Salvador Dali şi Pablo Picasso, Aelita Andre a deschis o nouă expoziţie la New York prin care speră să demonstreze că merită să se afle pe acelaşi nivel cu nume grele din domeniul artei.

Denumită sugestiv "Aelita Andre: Universul Secret", expoziţia este o incursiune în mintea copiilor, exprimată prin intermediul culorilor.



Aelita a început să picteze la nouă luni, înainte chiar să înveţe să meargă. Lucrările i-au fost expuse pentru prima oară la puţin timp după ce a împlinit doi ani, moment în care a atras atenţia lumii artistice.

Prima expoziţie solo a lui Aelita a avut loc anul trecut, tot la New York. După ce nouă dintre picturi au fost vândute cu peste 30.000 de dolari, artista a fost denumită cea mai tânără pictoriţă profesionistă din lume.

Recordul micuţei rămâne însă de 24.000 de dolari, bani obţinuţi pe un singur tablou.




×
Subiecte în articol: pictura arta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close