Antena 3 CNN Actualitate Cultură Viorile Stradivarius şi Guarnieri, pe scena Teatrului de Operetă din Capitală

Viorile Stradivarius şi Guarnieri, pe scena Teatrului de Operetă din Capitală

Viorile Stradivarius şi Guarnieri, pe scena Teatrului de Operetă din Capitală
19 Noi 2008   •   19:32

Concert de milioane de dolari, marţi seară, în Bucureşti. Două dintre cele mai scumpe viori, un Stradivarius şi un Guarnieri, s-au făcut auzite pe scena Teatrului de Operetă din Capitală. Paznicii au fost la fel de atenti ca melomanii. Vioara care i-a aparţinut marelului Ion Voicu a fost atent păzită fiind unul dintre puţinele instrumente realizate de Stradivarius în stare de funcţionare. Reintrată în grija statului şi dată violonistului Alexandru Tomescu, vioara a fost evaluată la peste un milion de dolari. Nici măcar violonistul nu o are la dispoziţie tot timpul.
?Este într-un loc unde este păzită 24 de ore din 24, în niciun caz la mine acasă. Şi aşa sunt şi eu în siguranţă şi cei dragi mie. La fel vioara, care este păstrată în cele mai bune condiţii?, a declarat Tomescu.
Celebra vioară a răsunat alături de un alt instrument faimos: vioara Guarnieri, realizată în 1731, care i-a aparţinut lui George Enescu. Instrumentul este evaluat la 2 milione de euro.
Acesta nu a fost singurul concert în care cele două viori au răsunat în tandem. Luni, concertul se va relua la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Observator

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close