Antena 3 CNN Actualitate Cum a întâlnit-o Adrian Năstase pe soția sa, Dana. Detaliul pe care l-a dezvăluit în premieră

Cum a întâlnit-o Adrian Năstase pe soția sa, Dana. Detaliul pe care l-a dezvăluit în premieră

Adrian Năstase a povestit recent cum și-a întâlnit soția, pe Dana Năstase, dar și cum a reușit să o cucerească.

Cum a întâlnit-o Adrian Năstase pe soția sa, Dana. Detaliul pe care l-a dezvăluit în premieră
de Gabriel Dano    |    08 Aug 2022   •   17:30

Adrian Năstase este căsătorit de 37 de ani cu Dana Năstase, cea care i-a dăruit doi fii, pe Mihnea și pe Andrei. Viața lor nu a fost însă lipsită de necazuri. După ce fostul premier a ajuns după gratii, a început un coșmar din care întreaga familie și-a revenit greu. Dana însă i-a fost mereu alături.

Fostul politician a povestit recent că la începutul relației lor a chemat-o la el acasă și i-a gătit, dar cea care avea să-i devină soție nu a fost impresionată. În plus, Adrian Năstase a mărturisit că soția lui a avut o voință de fier pentru că i-a acceptat gusturile muzicale.

„Eu cred că ea a avut o voință foarte puternică să treacă peste felul în care găteam și peste muzica pe care i-o puneam. Am invitat-o acasă, îmi aduc aminte, prima dată, eu eram pe vremea aceea și sunt și acum pasionat de muzica lui Wagner. I-am pus muzică de Wagner, pe ea n-a impresionat-o deloc, dar nu mi-a spus atunci, mi-a spus mult mai târziu”, a dezvăluit Adrian Năstase, în cadrul podcastului realizat de Adrian Artene, pe YouTube.

Cât despre modul în care au ajuns să se potrivească în bucătărie, Adrian Năstase a mărturisit:

„Sigur, avem gusturi comune pe anumite zone, dar și gusturi diferite pe altele. Acum ea gătește mai bine decât mine, plus că gătește mult mai des. Și acum este la Cornu, pregătește sosul de roșii pentru la iarnă pentru nepoți și pentru noi”, a mai spus Adrian Năstase.

În plus, Adrian Năstase a mai dezvăluit, în premieră, că a achiziționat un aparat special de înfășurat sarmale.

Ce pensie încasează lunar Adrian Năstase. Fostul premier a dat statul în judecată

Fostul prim ministru al României, Adrian Năstase, este un susţinător al pensiilor speciale care, în anumite situaţii, pot face dreptate unor funcţionari publici. Suma pe care el personal o încasează lunar şi pe care a dezvăluit-o la Antena 3, o consideră foarte mică.

Adrian Năstase este unul dintre cei aproximativ 400 de români care au dat statul în judecată pentru pensiile speciale, în prezent luptându-se în instanţă pentru a-şi recupera drepturile pe care le consideră legale.

Precizând că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale, Adrian Năstase a atras atenţia că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni.

"Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă.", a declarat fostul premier (2000-2004), ministru de Externe (1990-1992) şi parlamentar al României (Preşedinte al Camerei Deputaţilor - 1992-1996, 2004-2006). 

Ce pensie are Adrian Năstase

Adrian Năstase a dat şi exemplul unui om valoros ca Petre Daea care, fără pensie specială, după 40 de ani de muncă, are o pensie în jur de  2.000 lei.

El a mai dezvăluit şi suma pe care o încasează personal ca pensie, lunar - în jur de 5.000 lei.

"Este foarte puţin" - a precizat Adrian Năstase care, întrebat cât crede că ar merita, a răspuns ironic: "Am primit ce trebuia - aproape doi ani de închisoare."

 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Dana Nastase
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close