Antena 3 CNN Actualitate Cum aflăm ce iaurt de fructe este suspect (VIDEO)

Cum aflăm ce iaurt de fructe este suspect (VIDEO)

Cum aflăm ce iaurt de fructe este suspect <font color=red>(VIDEO)</font>
24 Aug 2007   •   04:25

Mai avem de aşteptat încă cinci zile, ca să aflăm dacă iaurturile Danone retrase de pe piaţă sunt într-adevăr contaminate cu dioxină. Abia miercuri vor veni de la Budapesta rezultatele analizelor decisive. Între timp, au mai ieşit la iveală câteva detalii, pe care nimeni nu le-a precizat clar de la început: nu tot iaurtul cu vişine Danone care expiră pe 11 septembrie se află sub suspiciunea că ar conţine dioxină. Este vorba doar de un anumit lot, produs între anumite ore. Dar această informaţie nu a fost dată publicităţii. Ea poate fi aflată doar dacă sunaţi la numărul de telefon înscris pe ambalajul produsului.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară spune că nu a informat populaţia de la început pentru că alerta de la Bruxelles a venit cu menţiunea confidenţial. Directorul ANSV, Liviu Rusu, insistă că au fost retrase încă de luni de pe piaţă toate iaurturile care expiră pe 11 septembrie, dar Antena 3 i-a pus la dispoziţie unul care avea exact acest termen de valabilitate. Liviu Rusu a gustat din el, în direct, la Antena 3 -

La scurt timp după această declaraţie, reporterii Antena 3 au sunat la numărul de informaţii tipărit pe ambalajul iaurtului Danone. Numai aşa consumatorii pot afla dacă au cumpărat un iaurt din lotul suspect. Simpla menţionare a datei de expirare - 11 septembrie - nu este suficientă. Ora la care a fost produs iaurtul este scrisă pe ambalaj, lângă data de expirare.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close