Cum aţi copiat la Bacalaureat anul acesta?

03 Iul 2008   •   16:41
Cum aţi copiat la Bacalaureat anul acesta?
Niciun examen de Bacalaureat fără scandal. Acesta pare a fi moto-ul testelor din ultimii ani din învăţământul românesc. Între timp, însă, oficialii din educaţie au decis să facă publice subiectele, au schimbat metodologia şi modul de abordare a ?examenului vieţii?. Liceenii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au găsit imediat breşe în sistem. S-au transformat, fără voia lor, în game testeri. Jocul este examenul, iar plata o primesc sub formă de notă. Dacă înainte se foloseau fiţuici, acum elevii au revoluţionat ?piaţa copiatului? prin handsfree-uri.

Sau cel puţin atât ştim noi, cei din afara jocului. Chiar dacă magneţii minusculi ai handsfree-ului pot afecta serios timpanul, un examen trecut merită tot efortul, spun elevii.

Nu trebuie trecută cu vederea nici metoda copiuţelor lăsate la baie. Mai veche, e-adevărat, dar folosită din plin de liceeni. Reţeta este simplă: se lasă fiţuicile în cabina de la toaletă, iar după ce examenul începe şi subiectele sunt împărţite elevilor, aceştia cer voie să meargă la baie. Profesorul supraveghetor nu intră în toaletă, aşa că liceeanul are tot timpul să extragă subiectul pe care îl are de rezolvat.

Sunt doar două metode prin care liceenii ? inventivi prin definiţie ? încearcă să trişeze la examene. Interesant este de aflat însă care sunt celelalte modalităţi de copiere. Cred elevii cu adevărat în valoarea Bacalaureatului sau aceste încercări de fraudare sunt expresia modului în care privesc ei examenul?

Antena3.ro vă invită să ne împărtăşiţi pe forum ideile năstruşnice prin care examenul de anul acesta a fost ?fentat?, dar şi opiniile cu privire la modalitatea de examinare.

Antena3.ro

Parteneri
x close