Antena 3 CNN Actualitate Caz revotător! Cum au infectat câțiva indivizi cu COVID-19 un avion întreg: „Și-au dat jos măștile și...”

Caz revotător! Cum au infectat câțiva indivizi cu COVID-19 un avion întreg: „Și-au dat jos măștile și...”

Cel puțin 16 pasageri sunt confirmați cu COVID-19 și alți 193 sunt în carantină, după ce câțiva turiști infectați cu noul coronavirus au ignorat orice regulă și s-au plimbat nestingheriți fără mască într-un avion plin cu pasageri care a decolat din Zakynthos.

Caz revotător! Cum au infectat câțiva indivizi cu COVID-19 un avion întreg: „Și-au dat jos măștile și...”
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    31 Aug 2020   •   18:35

Mai mult, o pasageră aflată în avionul,care a decolat de pe Zante (insula grecească Zakyntohs) cu destinația Cardiff, a declarat că membrii echipajului nu au luat nicio măsură, deși era evident că mai mulți pasageri încălcau în mod flagrant regulile impuse de pandemia de COVID-19.

„Tipul de lângă mine avea masca sub bărbie. Nu doar că nu i s-a atras atenția să-și pună masca pe față corect, dar a primit și o băutură gratis pe motiv că se știa cu unul dintre membrii echipajului”, a delcarat BBC o pasageră care s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu soțul său, după acest zbor.

Pasageră: Și-au dat măștile jos și au început să se plimbe pe culoar

„Mai mulți pasageri și-au dat jos măștile și au început să se plimbe pe culoar și să vorbească unii cu alții. Imediat ce avionul a aterizat, pasagerii și-au scos cu totul măștile”, a spuspasagera, care a adăugat că, pe durata întregului zbor de trei ore și jumătate, a existat un singur moment în care stewardesa a rugat o femeie să-și pună masca pe figură.

Reprezentanții companiei aeriene au declarat că „siguranța pasagerilor reprezintă o prioritate” și s-au declarat „îngrijorați” de aceste acuzații. Șapte persoane din trei grupuri separate se află, cel mai probabil, la originea infecțiilor de la bordul aeronavei, arată ancheta epidemiologică.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close